seo.

Sökmotoroptimering (SEO) är en term som syftar på flera olika faktorer, metoder och tekniker som ger en ökad synlighet hos sökmotorer så som Google, och därmed hjälper andra användare att hitta till er hemsida och ert innehåll.

Nedan är en beskrivning på de SEO arbete som alltid ingår när ni köper en hemsida av oss. 

SEO- Sökmotoroptimering

On- page optimeringar

On-page optimeringar refererar till det arbete och de faktorer som man själv kan påverka på en hemsida. De syftar främst på webbplatsens struktur och innehåll så som sidtitlar, rubriker, seo vänliga URL:er, bilder, alt-attribut, metabeskrivningar, interna och externa länkar etc.

Google Search Console

Google Search Console (GSC) är ett gratis verktyg som hjälper dig att ta reda på värdefull information om er hemsida och hur den presterar på Google. Ni får en tydlig inblick i vilka sidor som har indexerats hos google, hantera olika säkerhetsproblem, upptäcka förbättringsmöjligheter och analysera vilken typ av trafik hemsidan får.

Har ni inte Google Search Console sedan tidigare så konfigurerar vi det åt dig.  Annars modifierar vi den utefter nya förutsättningar och ser över er “.xml”. fil (webbplatsens karta) för korrekt indexering.

Tekniska förutsättningar​

En tekniskt optimerad hemsida spelar en stor roll för SEO arbetet. Webbplatsen behöver vara responsiv och mobiloptimerad för att fungera för de olika enheterna dina besökare använder sig av. Den behöver även ha bra responstider, webboptimerade bilder, kvalitativa teman med välskriven kod samt strukturerad och taggad för att göra det lättare för sökmotorerna att förstå dess innebörd.

Användarvänlig- UI/UX

En viktigt aspekt att tänka på är att SEO inte bara är en teknisk term. Även om det finns många tekniska funktioner att ta hänsyn till när man bygger en ny hemsida behöver man komma ihåg att den byggs främst i syftet för era besökare. Den ska därför vara genomtänkt, lättnavigerad, visuellt snygg och innehålla kvalitativt och relevant innehåll. Allt för att era besökare ska bli nöjda och vilja återkomma. Uppnår man detta kommer det med tiden även premieras av sökmotorer.